ua en ru

Влада РФ не пустила до Сущенка представника ОБСЄ

Влада РФ не пустила до Сущенка представника ОБСЄ Фото: Дуня Міятович розповіла, що в РФ їй відмовили у відвіданні Романа Сущенка

Дуня Міятович просила міністра закордонних справ Росії про можливість зустрічі з українським журналістом 3 листопада

Влада Російської Федерації відмовила представнику Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович у відвіданні затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка. Про це йдеться в її звіті Постійній раді ОБСЄ, передає "Радіо Свобода".

Згідно зі звітом, Міятович просила міністра закордонних справ Росії про можливість зустрічі 3 листопада.

"Я попросила сприяння у відвідуванні Сущенка, враховуючи важливість справи і той факт, що він наразі є єдиним іноземним журналістом під арештом в регіоні ОБСЄ і єдиним журналістом, заарештованим у РФ. Я також висловила готовність зустрітися з відповідними представниками влади, щоб обговорити питання, пов'язані зі свободою медіа", - повідомила представник ОБСЄ.

З її слів, 11 листопада російська влада надіслала відповідь, у якій заявила, що справа виходить за межі мандату Міятович.

"Мене знову запевнили, що утримання під вартою Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю, і журналісту були надані всі процесуальні привілеї", - зазначила Міятович.

Нагадаємо, 2 листопада Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на 2 місяці.