ua en ru

Влада розробляє нову концепцію будівництва доступного житла

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір представити нову концепцію доступного житла в кінці лютого. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір представити нову концепцію доступного житла в кінці лютого.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Він зазначив, що економіку України може запустити тільки будівництво.

«Ми повинні дати поштовх процесу. Тим більше в такій екстремальній ситуації. Тут кілька напрямків. З одного боку, у нас є компанії, які можуть виходити на міжнародний ринок. З іншого боку, ми будемо будувати житло в Україні, але кардинально переглянувши концепцію і підходи до доступного житла. Наприкінці лютого ми представляємо свою концепцію», - говорить він.

У зв'язку з кризою забудовники повинні йти на компроміс і шукати інші шляхи для збільшення продажів, відзначають в ЖК Совські ставки.

За словами Зубка, зараз відбувається обговорення пропозицій щодо будівництва, які надійшли з Казахстану.

Щодо нової концепції Зубко наголосив, що держава буде спиратися на сильні, активні громади.

«Де активний мер, рада, є вміння і бажання залучати інвестиції, де створюють нові робочі місця, там першочергове завдання держави допомогти процесу, дати поштовх, розробити доступні лізингові або державні кредитні програми, які дозволять людям і будувати, і купувати житло», - повідомив він. Раніше повідомлялося, що на доступне житло виділять понад триста мільйонів.
Джерело: Столична нерухомість