ua en ru

Влада ЛНР хоче розпочати навчальний рік в Луганську 1 вересня, - ОБСЄ

Представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" повідомили спостерігачам ОБСЄ, що вони планують почати навчальний рік у Луганську 1 вересня.

Представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" повідомили спостерігачам ОБСЄ, що вони планують почати навчальний рік у Луганську 1 вересня. Про це йдеться в щоденному звіті спостережної місії ОБСЄ.

Представники ОБСЄ поспілкувалися з лідерами так званої "ЛНР", зокрема, "прем'єр-міністром" Геннадієм Цыпкаловым, "головою парламенту" Олексієм Карякіним, "першим заступником прем'єр-міністра" Василем Нікітіним. Спостерігачі обговорили з представниками ЛНР питання, пов'язані з ситуацією в місті та умовами життя цивільного населення.

"ЛНР повідомили представникам місії, що вони планують розпочати навчальний рік 1 вересня, і висловили стурбованість ситуацією з безпекою в області", - йдеться в повідомленні. Також лідери ЛНР запевнили, що тільки школи, забезпечені бомбосховищами, будуть відкриті.

При цьому спостерігачі ОБСЄ констатують, що місто виглядає покинутим, на вулицях непомітно цивільного транспорту. По всьому місту видно сліди від снарядів і спалені автомобілі. У центрі Луганська собор, а також інші споруди, включаючи школу, пошкоджені в ході бойових дій. При цьому в Луганську, за повідомленням ОБСЄ, працює "Східний ринок".