ua en ru

"Влада" Криму подала апеляцію на рішення передати "скіфське золото" Україні

"Влада" Криму подала апеляцію на рішення передати "скіфське золото" Україні Фото: самопроголошений "глава Криму" Сергій Аксьонов

Аксьонов заявив про намір боротися за колекцію "до останнього патрона"

Самопроголошена "влада" Криму подала апеляцію на рішення суду в Амстердамі передати "скіфське золото" Україні. Про це повідомила "міністр культури" Криму Аріна Новосельська, передає сайт "уряду" півострова.

"Подано апеляційну скаргу...Ми виїжджали і на місце проведення судових розглядів. Дуже сподіваємося, що буде прийнято правильне політичне рішення. Те, що було на минулому суді, суперечить моралі і музейній етиці. Цінності не можуть бути у відриві від того місця, де їх знайшли і де вони завжди знаходилися", - зазначила Новосельська.

У той же час самопроголошений "глава Криму", Сергій Аксьонов припустив, що Україна може "виставити колекцію на приватизацію".

"Міністерство культури Російської Федерації надає методичну допомогу, треба в рамках робочої групи шукати правильні шляхи. Руки не опускаємо, боремося до останнього патрона", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мін'юст витратив понад 12 млн гривень на адвокатів у справі по поверненню "скіфського золота".