ua en ru

Влада Криму хоче виділити 177 млн руб. на кримськотатарське ТБ

Влада Криму хоче виділити 177 млн руб. на кримськотатарське ТБ Сергій Аксьонов обіцяє гроші на канал для кримський татар

На створення громадського кримськотатарського телебачення у федеральному бюджеті Криму зарезервовано 177 млн рублів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Криму Сергій Аксьонов, передає Крыминформ.

За словами Аксьонова, виділення коштів погоджено з віце-прем'єром уряду РФ Дмитром Козаком, а заступник голови ради міністрів Криму Дмитро Полонський веде підбір обладнання.

"У сумі 177 млн рублів все враховано - техніка, студії. Зараз вони здійснюють підбір фахівців. Головне - це редакційна політика, підбір людини, який буде формувати політику телеканалу, який знає ментальність кримських татар", - зазначив Аксьонов.

Він додав, що якщо журналісти телекомпанії "АТР", що не пройшла російську реєстрацію, захочуть працювати на новому каналі, вони зможуть працевлаштуватися.

"Обмеження тільки для осіб, які не визнають приєднання Криму до РФ. Професіоналів готові запрошувати, обмежень по цій частині немає", - додав Аксьонов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Криму ініціює створення кримськотатарської ТРК.