ua en ru

Влада Іраку вимагає анулювати результати референдуму в Курдистані

Влада Іраку вимагає анулювати результати референдуму в Курдистані Фото: Хайдер аль-Абаді (еwikipedia.org)

В іракському уряді заявили, що не приймуть нічого, крім скасування результатів референдуму

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив, що влада держави відмовляється прийняти пропозицію Курдистану заморозити підсумки референдуму про незалежність. Про це повідомляє Reuters.

Прем'єр наголосив, що Багдад вимагає анулювання результатів голосування 25 вересня 2017 року.

"Ми не приймемо нічого, крім скасування результатів референдуму та поваги до Конституції", - зазначив аль-Абаді у своїй заяві.

Нагадаємо, регіональний уряд Іракського Курдистану запропонував заморозити результати референдуму про незалежність для того, щоб "розрядити кризу" з Багдадом, про що повідомлялося на офіційному сайті уряду регіону.

Крім того, у заяві міститься заклик до негайного припинення вогню і зупинки всіх військових операцій у Північному регіоні. Також Курдистан закликав "до відкритого діалогу між Ербіль і Багдадом на основі Конституції країни".

Як відомо, ескалація конфлікту в регіоні почалася після того, як 25 вересня в Іракському Курдистані був проведений референдум про незалежність. Більшість тих, хто проголосував, виступили за відділення автономії від Іраку, але Багдад не визнав підсумків плебісциту і пригрозив санкціями.