ua en ru

Влада Індонезії вирішила припинити пошуки жертв землетрусу

Влада Індонезії вирішила припинити пошуки жертв землетрусу Фото: наслідки землетрусу в Індонезії (twitter.com/Sutopo_PN)

Завершити пошукові операції планується 11 жовтня

Влада Індонезії планує припинити пошуки жертв землетрусу і цунамі, попри те, що сотні людей все ще вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на ВВС.

Вказано, що завершити пошукові операції планується у четвер, 11 жовтня.

У заяві представників Нацагентства з боротьби зі стихійними лихами підкреслюється, що тих, хто не буде знайдений до четверга, визнають зниклими безвісти, і, ймовірно, загиблими.

Також повідомляється, що після припинення пошукової операції влада зосередиться на наданні допомоги не менше 70 тисяч осіб, яких було переміщено в результаті стихійного лиха.

За офіційними даними, жертвами стихії стали 1754 осіб, крім того травм і поранень зазнали 2549 осіб. Також офіційно визнано зниклими безвісти 683 людини, проте реальна їх кількість значно більша.

Крім того, агентство AFP інформує, що руйнування у двох районах - Петебо і Балароа - були настільки масштабними, що чиновники розглядають можливість оголосити їх "масовими похованнями". За неофіційними даними, кількість жертв у цих регіонах може досягати тисяч осіб.

Нагадаємо, в Індонезії понад 5 тисяч чоловік залишаються зниклими безвісти в результаті землетрусу і цунамі на острові Сулавесі. Відзначається, що за даними чиновників, у постраждалих районах з-під завалів дістали тіла вже 1763 людей.

Як писало РБК-Україна раніше, в Індонезії під завалами після землетрусу магнітудою 7,5 і цунамі в кінці вересня можуть залишатися близько 152 тисяч чоловік.