ua en ru

Влада Грузії не виключають, що Саакашвілі можуть оголосити в міжнародний розшук

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані не виключає, що екс-Президента країни Михайла Саакашвілі, який звинувачується в перевищенні службових повноважень, можуть оголосити в міжнародний розшук.

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані не виключає, що екс-Президента країни Михайла Саакашвілі, який звинувачується в перевищенні службових повноважень, можуть оголосити в міжнародний розшук. Про це повідомляють "Новини-Грузія".

"Стосовно нього (Саакашвілі) суд обрав попереднє ув'язнення як запобіжний захід, а в цьому випадку у нього є певне зобов'язання - постати перед слідством і судом, і можуть бути задіяні всі передбачені законом заходи, в тому числі міжнародні, щоб ця людина постала перед слідством і судом", - заявила Цулукіані журналістам 4 серпня.

При цьому вона підкреслила, що подібні правові рамки діють щодо кожного обвинуваченого, а не тільки Саакашвілі.

"Михайло Саакашвілі є одним з рядових обвинувачених", - сказала міністр юстиції Грузії.

Нагадаємо, в ніч на 2 серпня Тбіліський міський суд обрав у якості запобіжного заходу попереднє ув'язнення для екс-Президента Грузії Михайла Саакашвілі, а також екс-глави Мін'юсту Зураба Адеішвілі і колишнього міністра оборони Грузії Давидом Кезерашвілі. Вони звинувачуються у справі про розгоні акції опозиції 7 листопада 2007 р., розгром телекомпанії "Імеді" і вилучення власності у засновника телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

Адвокати Саакашвілі, Адеішвілі і Кезерашвілі вже внесли позов в Тбіліський апеляційний суд з вимогою скасувати рішення нижчої інстанції.

Крім екс-президента, Адеішвілі і Кезерашвілі, фігурантами справи є екс-глава МВС Грузії Вано Мерабішвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава.