ua en ru

Влада Франції розраховує скоротити дефіцит бюджету країни в 2012 р. на додаткові 10 млрд євро

Влада Франції розраховує скоротити дефіцит бюджету країни в 2012 р. на додаткові 10 млрд євро. Як передає Reuters з посиланням на обізнані джерела, сьогодні міністр фінансів республіки Франсуа Фійон представить відповідний проект, який передбачає скасування низки податкових пільг і стимулюючих заходів.
Даний план покликаний забезпечити досягнення раніше намічених цілей зі скорочення дефіциту французької скарбниці, незважаючи на уповільнення зростання другої за розміром економіки Євросоюзу (у II чверті 2011 р. ВВП країни не змінився в квартальному вираженні, тоді як аналітики чекали зростання даного показника на 0,3% ).
Нагадаємо, раніше в поточному місяці глава держави Ніколя Саркозі перервав свою відпустку у зв'язку з різким обвалом котирувань на фондовому ринку республіки, викликаним збільшили побоювання навколо можливої ​​втрати Франції слідом за США найвищого кредитного рейтингу. За підсумками екстреної наради в уряді країни господар Єлисейського палацу доручив міністерствам бюджету і фінансів погодити додаткове скорочення держвидатків.
На минулому тижні глава Міністерства бюджету Франції Валері Пекресс вказала на можливість підвищення податків на доходи багатих людей в рамках підготовлюваних бюджетних поправок.
Раніше в серпні 2011 р. міжнародні рейтингові агентства Standard&Poor's, Fitch Ratings та Moody's Investors Service підтвердили, що суверенний кредитний рейтинг Франції залишається на найвищій позначці AAA.
Уряд Саркозі планує скоротити дефіцит бюджету з 7,1% від ВВП за підсумками 2010 р. до 5,7% від ВВП за підсумками 2011 р. і до 4,6% від ВВП за підсумками 2012 р., а до 2013 р. - до 3%, що відповідає маастрихтським критеріям (законодавчо встановлені стандарти зони євро).