ua en ru

Влада Бразилії виділить Ріо-де-Жанейро 850 млн доларів на Олімпійські ігри

Влада Бразилії виділить Ріо-де-Жанейро 850 млн доларів на Олімпійські ігри Фото: штату Ріо-де-Жанейро виділили гроші на проведення Олімпійських ігор-2016

Раніше штат оголосив про катастрофічне фінансове становище

Уряд Бразилії направить 2,9 млрд реалів (близько 849 млн доларів) штату Ріо-де-Жанейро для підтримки інфраструктури та гарантування безпеки на Олімпійських іграх-2016. Про це повідомляє Reuters.

Зазначені кошти будуть спрямовані у надзвичайні фонди штату.


За інформацією агентства, виділені гроші влада Ріо-де-Жанейро повинна буде витратити на зарплату співробітникам охорони та завершення будівництва лінії метро, що веде до олімпійських об'єктів.

Виконуючий обов'язки президента Бразилії Мішель Темер імовірно повинен оголосити про екстрене фінансування Ріо-де-Жанейро в понеділок, 20 червня, на зустрічі з губернаторами.

Напередодні влада штату Ріо-де-Жанейро оголосила про катастрофічне фінансове становище.

Керівництво Ріо-де-Жанейро опублікувало документ, в якому повідомило, що у зв'язку з падінням цін на нафту вони можуть не виконати свої зобов'язання перед Олімпійськими іграми, які мають розпочатися через 49 днів.

Нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах не виключає, що Росії заборонять брати участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.