ua en ru

Влада Австралії представила план із захисту від терористів на авто

Влада Австралії представила план із захисту від терористів на авто Фото: Малкольм Тернбулл (facebook.com/malcolmturnbull)

На місцях скупчення людей встановлять стовпи, щоб розділити пішохідну і проїжджу частину дороги

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл представив план по захисту від терористів на машинах. Про це повідомляє SBS.

Зазначено, що план представлено 20 серпня 2017 року, після того, як 17 серпня було здійснено теракт у Барселоні (Іспанія) з застосуванням автомобіля. Стратегію щодо захисту місць скупчення людей від тероризму почали розробляти з липня 2016 року, коли було здійснено теракт у місті Ніцца (Франція).

Згідно з новим планом, власники магазинів та обслуговуючі компанії нададуть поліції й уряду доступ у будівлі, щоб визначити їхні вразливі місця і розробити план щодо захисту їх від терактів.

Крім того, на місцях скупчення людей будуть встановлені стовпи, які будуть розділяти пішохідну і проїжджу частину дороги. Також планується збільшити кількість поліцейських, які патрулюють жваві вулиці.

Як заявив Тернбулл на прес-конференції, нова програма протидії терактам із застосуванням автомобілів "оптимізує і поліпшить" безпеку Австралії. За його словами, в країні одна з найкращих розвідувальних служб у світі.

"Але ми розуміємо, що загроза постійно еволюціонує, тому нам потрібно зробити так, щоб ми постійно покращували й оновлювали заходи протидії, які ми використовуємо", - наголосив австралійський прем’єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в австралійському місті Сідней у районі Частвуд 19 серпня 2017 року автомобіль в'їхав у натовп людей на пішохідній частині вулиці, є постраждалі.