ua en ru

"Влада" анексованого Криму допускає подання зустрічного позову до України

"Влада" анексованого Криму допускає подання зустрічного позову до України Фото: Крим

Раніше Клімкін заявив, що в найближчі дні Україна подасть позов про порушення РФ суверенних прав у водах навколо Криму

"Влада" анексованого Російською Федерацією Криму у відповідь на претензії з прав в суверенних водах навколо півострова можуть подати зустрічний позов за "збитки, завдані Криму за 20 років перебування в складі України". Про це заявив "віце-прем'єр" "уряду" Криму Руслан Бальбек, повідомляють "РИА Новости".

"Крим має право подати зустрічний позов і вимагати від України відшкодування збитків за грабіж, який здійснювався на півострові протягом двох десятиліть, коли під "шефством" київської влади проводилося розбазарювання кримських земель, нерухомості, забиралися геть чисто всі зібрані податки, при цьому в розвиток інфраструктури та економіки регіону нічого не вкладалося", - заявив Бальбек.


Він також заявив, що вимоги, які висуває Київ щодо суверенних прав у водах навколо Криму, носять популістський характер і не несуть за собою ніяких правових наслідків.

"Цілком можливо, і знайдеться той суд, який винесе рішення, що зобов'язує Російську Федерацію підкоритися українським вимогам. Ось тільки ці вимоги будуть виконуватися лише в запаленій уяві судді і гарячковому маренні українських політиків", - сказав Бальбек.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна передасть для належного розгляду судовий кейс щодо порушень Росією її зобов'язань у рамках Конвенції по морському праву.