ua en ru

Влада веде боротьбу зі своїми політичними конкурентами, - Калетник

16 січня народний депутат від КПУ Ігор Калетник діяв виключно згідно з регламентом Верховної Ради. Про це заявив сам депутат.

"По суті, я не є автором законопроектів від 16 січня, але я цілком поділяю думку, що на мирні демонстрації в масках і зі зброєю ходити не можна. Ні тоді, ні зараз", - підкреслив політик.

Так Калетнік відреагував на переслідування його з боку нового керівництва ГПУ за нібито фальсифікацію під час підрахунку голосів народних депутатів під час голосування 16 січня у сесійній залі.

"На превеликий жаль, влада чинить тиск на правоохоронні органи з метою розправи над своїми політичними конкурентами. Нова влада, незважаючи на свої гасла про демократію, нічим не відрізняється від режимаЯнуковича. Сьогодні велика частина тих, хто саджав у в'язниці Тимошенко, Луценка, Авакова і переслідував інших, ховають очі від сорому і не можуть знайти слова, щоб вибачитися", - зазначив політик.

За його словами, нинішня влада повинна "подорослішати" і навчитися боротися зі своїми суперниками політичними методами через підтримку виборців, а не через фізичне знищення, судову заборону або кримінальну розправу.

"Видовище, яке показово організував Янукович по знищенню Тимошенко і Луценка, відвернуло його від головного завдання, з яким він йшов на вибори, і головної обіцянки, що покращення життя настане вже сьогодні. Це стало основою невідворотності його політичного кінця. Це ж чекає нинішню владу, яка в ілюзіях ейфорії знову забула про людей", - підсумував політик.

Як відомо, голові апарату Верховної Ради надійшов лист з ГПУ, в якому йдеться про необхідність забезпечити передачу порядку Калетніка з вимогою з'явитися в головне управління ГПУ по кримінальній справі про підрахунок голосів під час голосування 16 січня.