ua en ru

Влада почала "полювання" на опонентів, - "Опоблок"

11 серпня представники силових відомств провели "незаконні обшуки" в структурах, що належать колишньому народному депутату України, №32 в списку "Опозиційного блоку", діячеві опозиції Вілену Шатворяну. Про це йдеться в заяві прес-служби "Опоблоку".

"Цим самим влада показала, що не має наміру зупинятися, і після арештів Олександра Єфремова та Володимира Медяника має намір продовжувати тиск і залякування політичної опозиції. По суті, під демократичними і проєвропейськими гаслами створюється корумпована держава в гірших традиціях латиноамериканських популістсько-компрадорських диктатур середини ХХ століття", - йдеться в заяві.


Як зазначається, "переслідування опозиції — це спроба відвернути увагу громадськості від суцільних провалів у політичній та соціально-економічній сферах".

"Замість чесної і відкритої розмови з громадянами про причини катастрофічного стану всіх сфер життєдіяльності держави, ми отримуємо класичну схему "тримай злодія!" (коли голосніше всіх кричить сам злодій). Падіння міжнародного авторитету України, імітація боротьби з корупцією, насильство і бандитизм, захлеснули суспільство, непомірні тарифи і побори, втрата суверенітету країни в цілому і втрата територій, війна, що забрала життя 10 тисяч громадян, розруха в економіці, зубожіння населення, відсутність впевненості в завтрашньому дні — все це мало хвилює владу, яка замість вирішення проблем пропонує щоденне шоу з елементами "полювання на відьом", - відзначили в прес-службі.

"Опоблок" підкреслює, що, як показує світовий досвід, "репресії починаються тоді, коли у влади закінчуються інші аргументи на користь своєї конструктивності".

"Ми звертаємося до правозахисних організацій та європейських структур, які ведуть моніторинг ситуації щодо прав і свобод громадян в Україні. Ми звертаємося до засобів масової інформації. Ми звертаємося до дипломатичних місій в Україні. Ми сподіваємося на те, що дії української влади, спрямовані на політичне переслідування опозиції, отримають свою оцінку, а винні у злочинах проти опозиціонерів понесуть законне покарання. А тим, хто сьогодні творить, хочемо нагадати - відплата неминуча!", - заявили в партії.

В "Опозиційному блоці" впевнені, що лише вибори можуть зупинити цей "правовий бєспрєдєл". "І які б перешкоди не чинили ті, хто хоче задушити або залякати свободу слова і думки, Україна буде правовою і демократичною державою", - резюмували автори заяви.