ua en ru

Влада Криму анонсує масові хрещення у Чорному морі і річках півострова

У Криму очікують наплив туристів і паломників до святих місць на святкування 1025-річчя Хрещення Русі. У ніч на 28 липня пройде масове хрещення у водах Чорного моря і річці Біюк-Карасу.

За словами міністра культури Криму Альони Плакіди, свій план заходів міністерство виконало і тепер все навантаження лягає на організаційні штаби з проведення святкових заходів та дотримання правопорядку під час їх проведення.

"Трирічна напружена робота органів влади, що спрямовується указами президента України Віктора Януковича, постановами Кабінету міністрів України, розпорядженнями Ради міністрів Криму, увійшла у завершальну фазу", - рапортувала міністр.

"Враховуючи той факт, що практично у всіх містах і районах Криму в ніч з 27-го на 28-е липня пройдуть урочисті богослужіння, святкові концерти, а в Білогірському і приморських районах планується проведення масових водних хрещень, пропонуємо звернути увагу всіх керівників міст і районів на необхідність широкого висвітлення місцевими ЗМІ планованих заходів, належної охорони громадського порядку, забезпечення здоров'я людей у ​​місцях масових заходів, а також безперебійної роботи всіх служб. Потрібно бути готовими і до відвідування святих місць паломниками та гостями ", - підкреслила Плакіда.

За програмою святкування Сімферопольською і Кримською єпархією УПЦ в ніч на 28 липня у всіх приморських містах і в Білогірську в річці Біюк-Карасу священнослужителі єпархії здійснять соборні хрещення всіх бажаючих стати православними в морських і річкових водах.