ua en ru

Влада не має права перейти "червону лінію", - Тягнибок

Влада не має права перейти "червону лінію", - Тягнибок Фото: Олег Тягнибок

На думку лідера ВО "Свобода", нинішня влада нічого не робить

Об'єднані сили націоналістів визначили перелік національних інтересів, які повинна захищати влада, інакше її чекає повне перезавантаження. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На його переконання, за три останні роки керівництво країни не виконало завдань, поставлених Майданом, і в подальшому може завдати ще більшої шкоди Україні.

"Нинішня влада нічого не робить. Вона не хоче цього зробити і не вміє. Але ця влада може наробити ще більше зла для української держави. Тому 22 лютого - в день завершення протестного Майдану - об'єднані сили націоналістів визначили коло національних інтересів, червону лінію, заходити за яку влада не має права", - заявив Тягнибок.

Серед вимог до влади лідер ВО "Свобода" назвав припинення торгових відносин з окупованими Росією територіями на Донбасі і державою-агресором, відмова від експлуатування малого та середнього бізнесу, від намірів приватизувати стратегічні підприємства і землю, а також скасування рішень про "тарифний і ціновий геноцид".

"Наш ультиматум - це червона лінія, перейти яку влада не має права. Українці більше не терпітимуть. Якщо влада перейде червону лінію, то вона повинна розуміти, що її історія політичної діяльності завершиться ще гірше, ніж у режиму Януковича. І вони ще будуть благати нас усіх, щоб ми дозволили їм закінчити так, як закінчив Янукович", - заявив Тягнибок.

Він зазначив, що "кожний день бездіяльності Верхової Ради по захисту національних інтересів сприяє поверненню режиму диктатури Януковича, тому дискредитований склад парламенту перед завершенням своєї роботи повинен прийняти закони про вибори у Верховну Раду, про відкликання з посад депутатів і суддів, а також про імпічмент президента".

"І тоді з Богом, тихесенько забирайтеся і дайте українцям можливість конституційним способом провести ротацію влади. Не треба боятися міняти владу. З запобіжниками - процедурами відкликання депутатів, суддів та імпічменту президента - знову обрані будуть розуміти, що не зможуть дозволити собі такої вакханалії, яку дозволяє влада собі сьогодні", - вважає Тягнибок.

Нагадаємо, 22 лютого 2017 року активісти ВО "Свобода", "Національного корпусу" і "Правого сектора" провели Марш Національної Гідності. Більше 20 тис. людей пройшли від Майдану незалежності до стін Верховної Ради. Вимоги об'єднаних націоналістів були озвучені в сесійній залі парламенту.