ua en ru

Влада повинна виконати свій конституційний обов'язок і розірвати дипломатичні відносини з РФ, - УКРОП

Влада повинна виконати свій конституційний обов'язок і розірвати дипломатичні відносини з РФ, - УКРОП Фото: Тарас Батенко (facebook.com/ukrop.ukraine)

На думку нардепа від УКРОПу, влада свідомо ухиляється від своїх конституційних обов'язків

Представники влади в парламентському комітеті з питань національної безпеки і оборони хочуть цинічно "поховати" внесену УКРОПом поправку до законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", яка передбачає розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією Про це на сторінці в соціальній мережі Facebook написав голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко.

"Влада свідомо ухиляється від своїх конституційних обов'язків – захищати Україну і розірвати дипломатичні відносини з агресором!", - написав політик.

Він зазначив, що депутати від УКРОПу підтримали в першому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу, який визнає Російську Федерацію державою-агресором.

Батенко при цьому підкреслив, що розуміючи всі "підкилимні ігри влади", представники "Українського об'єднання патріотів" внесли свої доповнення до документа, згідно з яким уряд і президент повинні "зважитися" на розрив дипломатичних відносин з ворожою державою.

"У нас немає ніяких сумнівів в тому, що Росія – агресор, і це повинно бути відображено в українському законодавстві. Але цього мало! З агресором не може бути дипломатичних відносин", - підкреслив політик.

Батенко зазначив, що голосування за відповідну поправку покаже всій країні, хто насправді "підспівує" Москві. У свою чергу представники УКРОПу мають намір зробити все для того, щоб імена, прізвища та фото тих, хто буде виступати проти розриву дипвідносин з Росією, стали відомі кожному українцю.

"Можна довго говорити про любов до України, але її слід підтверджувати своїми діями! УКРОП і всі українські патріоти, ветерани АТО, матері та дружини загиблих і полонених на війні з Росією будуть уважно стежити за тим, як стануть голосувати народні депутати України при розгляді нашої поправки про розрив дипломатичних відносин з Росією", – зазначив нардеп