ua en ru

Влада повинна озброїти патріотів для боротьби з сепаратистами, - Тягнибок

В умовах паралічу силових органів та їх невміння протистояти терористам на сході країни, влада повинна озброїти патріотів, готових битися з диверсантами. Про це сьогодні, 30 квітня, заявив лідер ВО "Свобода", кандидат у Президенти України Олег Тягнибок, виступаючи перед жителями Полтавської області.

За його словами, силовиків, які не впоралися з терористами, потрібно люструвати, а їхні місця повинні зайняти компетентні фахівці.

"Необхідно негайно озброїти підрозділ патріотів-добровольців, які готові захищати територіальну цілісність України і протистояти терористам з зброєю в руках. Мова йде, наприклад, про батальйон самооборони "Донбас", який в умовах розгулу терористів в Донецькій області досі не отримав хоча б мінімального озброєння від МВС.

Такі підрозділи повинні взаємодіяти з оновленими силовими органами і в перспективі становитимуть їх основу", - заявив Тягнибок.

Кандидат в Президенти від "Свободи" також вважає, що влада повинна звернутися до західних країн-гарантів для залучення прямої військової допомоги та спеціалістів з протидії тероризму і диверсіям Росії на українській території.