ua en ru

Власенко: Депутатам Європарламенту розповіли про нові справи, порушені стосовно Тимошенко

Депутатам Європарламенту розповіли про нові справи, порушені щодо колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це виданню "Комерсант-Україна" розповів захисник Тимошенко Сергій Власенко. Відзначимо, вчора в Брюсселі перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін провів зустріч з депутатами Європарламенту. Подробиці зустрічі виданню розповів Сергій Власенко, який став учасником зустрічі. За його словами, у зустрічі брали участь не більше п'яти депутатів Європарламенту, троє з яких представляли групу соціалістів і демократів, яка вважається політичним партнером Партії регіонів, ще один - Партію зелених. Крім них, за словами Власенка, були присутні технічні співробітники Європарламенту і помічники депутатів. "Тому ажіотажу ця зустріч не викликала", - зазначив Власенко.

"Наскільки я розумію, ця зустріч була ініційована українською стороною. При цьому здивування викликала вже сама фігура основного гостя, так як Європарламент - це місце політичних дискусій, і навіщо туди приїхав перший заступник генпрокурора так ніхто і не зрозумів, - сказав Сергій Власенко. - Приїхавши сюди, пан Кузьмін визнав, що справа Тимошенко політична".
За словами захисника екс-прем'єра, Ренат Кузьмін вчора повторив все те, що він у тій чи іншій публічній формі вже неодноразово говорив, зокрема, про кримінальну справу Юлії Тимошенко, що знаходиться у провадженні податкової міліції. "У мене є серйозні сумніви, не порушувався при цьому закон, так як Ренат Кузьмін розповідав про речі, які представляють таємницю слідства", - повідомив виданню Сергій Власенко.
Нагадаємо, Головне слідче управління Державної податкової служби України (ДПСУ) 10 листопада 2011 р. пред'явило звинувачення Юлії Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі понад 165 млн дол. Крім того, Тимошенко звинувачують у розкраданні бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків на загальну суму більше 47 млн ​​грн.
7 листопада ц.р. Сергій Власенко повідомив, що Державна податкова служба України відновила ще 4 кримінальні справи проти Тимошенко щодо подій 1996-97 рр. Він додав, що нічого нового в кримінальних справах не виникло, а прокуратура скасовує постанови про закриття кримінальних справ. 14 листопада начальник головного слідчого управління податкової міліції Анатолій Яковінець повідомив, що чотири кримінальні справи проти Тимошенко щодо її діяльності в корпорації "Єдині енергетичні системи України" об'єднані в одне провадження.