ua en ru

Володимир Бойко отримав 5% "Метінвесту"

В результаті проведеної додаткової емісії акціонерні частки в Metinvest BVсклали: System Capital Management - 71,25%, "Смарт-холдинг" - 23,75%, Clarendale Limited (основний бенефіціар - Володимир Бойко) - 5%. Про це йдеться в прес-релізі СКМ.
Згідно із заявою, завершено об'єднання активів групи "Метінвест" і "ММК ім. Ілліча". В результаті об'єднання ММК ім. Ілліча увійшов до складу "Метінвесту", а компанія Clarendale Limited стала акціонером групи.
Акціонери Metinvest також погодили п'ятирічну програму інвестицій в "ММК ім. Ілліча" в розмірі понад 3 млрд дол Інвестиції будуть спрямовані на реконструкцію підприємства та модернізацію виробництва, повний перехід до конверторного виробництва сталі і збільшення річної виплавки стали до 9 млн тонн, впровадження сучасних систем якості та безпеки праці, екологічні програми.
"Володимир Семенович Бойко - наш давній і надійний стратегічний партнер. І ми переконані, що його досвід і професійні знання будуть корисні для вирішення завдань, що визначають стратегію розвитку групи" Метінвест ", - відзначив власник СКМ Ринат Ахметов.
У СКМ входять компанії "Метінвест", ДТЕК, "Перший український міжнародний банк", "Ренесанс-Капітал", "АСКА" і "АСКА-Життя", телекомунікаційна група Vega, Медіа Група "України" і видавничий холдинг "Сегодня Мультимедиа","ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український Рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), "Український Аптечний Холдинг", машинобудівний холдинг "Гірничі машини" , транспортний холдинг "Портінвест" і т.д.
"Смарт-холдинг" - інвестиційна група, займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group) , в агропереробка ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки. Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.
ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших підприємств України, випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо-і водопровідних труб, балонів для стислих газів.