ua en ru

Власник УНЛ Фогго заявив, що не знайомий ні з Третьяковим, ні з Загорієм, ні з Ложкіним

Власник УНЛ Фогго заявив, що не знайомий ні з Третьяковим, ні з Загорієм, ні з Ложкіним Фото: Джон Фогго (УНІАН)

Джон Фогго стверджує, що абсолютно не знайомий з цими людьми

Британський бізнесмен, власник "Української національної лотереї" (УНЛ) Майкл Джон Фогго спростував інформацію, поширену в українських ЗМІ, з приводу того, що бенефіціарами УНЛ є народні депутати Олександр Третьяков, Гліб Загорій, а також бізнесмен Борис Ложкін. Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН.

"Я з цими людьми абсолютно не знайомий. Звичайно, я читав про те, що пишуть українські ЗМІ. Однак, взагалі не розумію, як таке можна писати. Я в принципі не можу бути пов'язаний з політикою в Україні. Це досить неприємна і неприємна ситуація", - зазначив він.

За словами Фогго, юристи компанії зараз проводять юридичну роботу за брехливими публікаціями в ЗМІ.

"Деякі з них були присвячені тому, що УНЛ нібито піддавалася рейдерському захопленню. Перед купівлею компанії я через своїх адвокатів перевірив ці відомості, і вони виявилися неправдою. УНЛ – абсолютно чистий і легальний бізнес, в інших випадках я просто відмовляюся від угод, оскільки це величезний ризик", - підкреслив британський бізнесмен.

Також Фогго категорично спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що депутат Олександр Третьяков має опціон на право купівлі частки у УНЛ.

"Я вже згадав, що не знаю і ніколи не знав такої людини. Стосовно будь-якого опціону на покупку частки в УНЛ, це теж якась неймовірна вигадка. Перед купівлею компанії я замовляв аудит, як фінансовий, так і юридичний. Досвідчені юристи і фінансисти вивчили корпоративну історію і документи, можливі права третіх осіб чи інші обмеження на перехід власності на компанію. Ніяких опціонів або інших прав третіх осіб на частку в компанії просто не існує і не може існувати. Ніхто з таким запитом до мене або до попереднім власникам ніколи не звертався", - заявив він.