ua en ru

Вкладаючи сотні мільйонів гривень у освіту, ми закладаємо фундамент майбутнього, - Голик

Вкладаючи сотні мільйонів гривень у освіту, ми закладаємо фундамент майбутнього, - Голик Фото: Юрій Голик (прес-служба)

Він зазначив, що навіть у період зростання економіки в регіонах як і раніше існував радянський підхід до організації навчання

Радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик повідомив у своєму Facebook, що розпочатий в області процес кардинальної реконструкції шкіл прямим чином відбивається на якості навчання дітей.

"Кожна реконструйована нами школа потрапляє до хіт-параду кращих шкіл країни, в кожну таку школу приїжджають зі всієї країни, і в кожній з таких шкіл зростає рівень знань учнів", - сказав Голик.

Він зазначив, що навіть у період зростання економіки в регіонах як і раніше існував радянський підхід до організації навчання.

"Кожна школа, яку ми беремося реконструювати, в її первисному стані у мене асоціюється з трьома речами: залізні батареї, які є, але ніколи не гріють, дерев'яні парти випуску часів Полтавської битви і штори, а насправді - пилозбірники, на які кожен рік у батьків вимагають гроші", - сказав радник губернатора.

Вкладаючи сотні мільйонів гривень у освіту, ми закладаємо фундамент майбутнього, - Голик

Він висловив здивування, "чому за роки стабільності, міцних господарників, долара по 8 і по 5, ковбаси по рубль двадцять і інших ностальгій всі ці керівники, чиновники і керманичі, котрі нібито і були на робочих місцях, але не зробили нічого, щоб і їхні діти, в тому числі, вчилися не в сірих та похмурих казематах, які чомусь звуть школами".

Як відомо, Дніпропетровська ОДА минулого року почала масштабну програму реконструкції всіх опорних та основних шкіл області. Всього за останні три роки в області було відремонтовано 70 шкіл. "Президент України Петро Порошенко підкреслює, що діти в містах та селах повинні здобувати освіту у сучасних умовах. Ми, як команда Президента, буквально слідуємо цій концепції", - сказав радник.

"Я впевнений, що, вкладаючи сотні мільйонів гривень у освіту - у перетворення дитячих садків і шкіл області у сучасні, комфортні, енергоефективні простори, - ми закладаємо фундамент майбутнього, створюючи всі умови для навчання дітей викладачами та вчителями з палаючими очима, які не думають, де взяти гроші на штори, опалення і підручники", - заявив Голик.