ua en ru

Внесок Росії в перший транш кредиту МВФ для України складе 13,751 млн дол

Внесок Росії в перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) для України складе 13,751 млн доларів, платіж буде здійснено 13 березня. Про це заявив журналістам глава Мінфіну Росії Антон Силуанов, передають російські державні ЗМІ.

"Фінансування програми здійснюється за рахунок квотних ресурсів МВФ, так і з залученням фінансування від країн-акціонерів в рамках їх участі в так званих нових угодах про запозичення (NAB). У зв'язку з цим Російська Федерація у відповідності зі своїми зобов'язаннями учасника NAB візьме участь у фінансуванні першого траншу програми МВФ для України в обсязі 10 мільйонів СПЗ (13,751 мільйона доларів США). Банк Росії здійснює відповідний платіж 13 березня 2015 року", - заявив Силуанов.

"Угода з МВФ передбачає надання протягом чотирьох років кредиту в обсязі до 12,348 мільярда СПЗ - близько 17,5 мільярда доларів, 900 відсотків квоти України в МВФ. Перший транш в рамках досягнутих домовленостей в обсязі 3,546 мільярда СПЗ - приблизно 5 мільярдів доларів буде перераховано на рахунок Банку України 13 березня", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 13 березня, перший транш кредиту від Міжнародного валютного фонду в розмірі 5 млрд дол. почав надходити на рахунки Національного банку України.