ua en ru

ВККС передали кандидатури експертів для відбору суддів в Антикорупційний суд

ВККС передали кандидатури експертів для відбору суддів в Антикорупційний суд Ілюстративне фото (facebook.com/vkksu)

Донори нададуть технічну допомогу членам Громадської ради міжнародних експертів

Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) передали кандидатури до Громадської ради міжнародних експертів, яка буде брати участь у процесі добору суддів у Вищий антикорупційний суд (ВАКС). Про це йдеться в повідомленні представництва Євросоюзу в Україні.

Повідомляється, що міжнародні організації склали список досвідчених міжнародних експертів, кандидатури яких відповідають вимогам українського законодавства. У п'ятницю, 14 вересня, список кандидатів був переданий у ВККС.

Громадська рада буде допомагати ВККС у процесі оцінки доброчесності, професійних знань і практичних навичок кандидатів в Антикорупційний суд. Крім того, міжнародні донори нададуть технічну допомогу членам Громадської ради міжнародних експертів.

"Ми очікуємо прозорого процесу відбору, що належним чином враховуватиме якості і досягнення кандидатів...міжнародні експерти повинні мати повний доступ до документів кандидатів і чітко визначену процедуру взаємодії з Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - додали в представництві ЄС.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в посольстві США закликали прийняти всі заходи для запуску антикорупційного суду.