ua en ru

Віце-спікер припускає зміни в закон про вибори Ради для спрощення їх проведення на Донбасі

Віце-спікер Руслан Кошулинський допускає, що Верховна Рада внесе зміни в закон про вибори нардепів для спрощення їх проведення на Донбасі.

Віце-спікер Руслан Кошулинський допускає, що Верховна Рада внесе зміни в закон про вибори нардепів для спрощення їх проведення на Донбасі. Про це Кошулинський заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є складність проведення виборів в місцях АТО - це Луганська і Донецька область. Тут теж законодавець може внести певні зміни в діючий закон про вибори і дати можливість винести за межі округу виборчкоми для максимальної безпеки діяльності в деяких округах Донецької та Луганської області", - заявив Кошулинський.

"Також складність може виникнути з формуванням окружних виборчих комісій та їх кількісним складом. Тут також можна говорити про необхідність внесення технічних змін у діючий закон для того, щоб дати можливість залучити місцеві органи влади, адміністрації до комплектації, у разі саботажу, відсутності і т.п. окружних комісій в певних областях там, де зараз відбуваються військові дії", - додав він.

Нагадаємо, вибори Ради призначені на 26 жовтня.