ua en ru

Віце-президент Світового банку Лаура Тук 15-24 вересня відвідає Білорусь, Україну і Молдову

Віце-президент Світового банку по Європі та Центральній Азії Лаура Тук 15-24 вересня 2014 р. відвідає Білорусь, Україну та Молдову.

Віце-президент Світового банку по Європі та Центральній Азії Лаура Тук 15-24 вересня 2014 р. відвідає Білорусь, Україну та Молдову. Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

"Основною метою візиту пані Тук у регіон є обговорення пріоритетних питань розвитку в кожній з країн, а також виконання поточних програм Світового банку і майбутнє співробітництво", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що в ході свого візиту вона зустрінеться з представниками місцевої влади, представниками приватного сектору, громадянського суспільства та міжнародних партнерів з розвитку, а також відвідає деякі з проектів, що підтримуються Світовим банком в цих країнах.

Варто відзначити, що це перший офіційний візит Тук в Білорусь, Україну і Молдову з моменту її призначення на посаду у вересні 2013 р.

Нагадаємо, 8 вересня Україна отримала перший позика на політику розвитку в фінансовому секторі в сумі 500 млн дол. в рамках угоди між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку, підписаної 8 серпня 2014 р. Всього за цією програмою передбачено понад 1 млрд дол. від Світового банку.

Очікується, що ще 500 млн дол. Світовий банк виділить на початку 2015 р.