ua en ru

Байден закликає Януковича вивести силовиків з вулиць і випустити затриманих

Віце-президент США Джозеф Байден закликав українського Президента Віктора Януковича прийняти міжнародну допомогу та вжити негайних заходів щодо розв'язання політичної кризи в країні.

Віце-президент США Джозеф Байден закликав українського Президента Віктора Януковича прийняти міжнародну допомогу та вжити негайних заходів щодо розв'язання політичної кризи в країні, передає Associated Press.

Байден 4 лютого провів телефонні переговори з українським Президентом. Це вже щонайменше четвертий раз, коли ці два лідера розмовляли в 2014 р.

Білий дім повідомляє, що Дж.Байден закликав В.Януковича відкликати міліцейський спецназ з вулиць, випустити затриманих і заарештувати винних у нападах на журналістів і протестувальників. Байден також вважає, що тільки діалог і компроміс можуть призвести до формування нового уряду, який буде користуватися довірою українського народу.

Більше двох місяців інтенсивного протесту призвели до посилення тиску на Януковича.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джо Байден закликав Президента України без затримки підписати закон, яким напередодні Верховна Рада скасувала 9 законів, прийнятих нею 16 січня "з порушенням регламенту".