ua en ru

Віце-президент США допускає мирне врегулювання конфлікту з КНДР

Віце-президент США допускає мирне врегулювання конфлікту з КНДР Фото: Майк Пенс не виключає мирне врегулювання з КНДР

Зокрема за умови постійного тиску на Пхеньян із боку союзників США у Тихоокеанському регіоні

За умови постійного тиску на Північну Корею з боку союзників Сполучених Штатів Америки у Тихоокеанському регіоні конфлікт із КНДР можна вирішити мирним шляхом. У цьому переконаний віце-президент США Майк Пенс, передає DW.

"Дотеперішні кроки з боку Китаю вселяють у нас надію", - сказав він на зустрічі з прем'єр-міністром Австралії Малколмом Тернбуллом у Сіднеї 22 квітня.

Пенс також заявив, що за кілька днів американська авіаносна група на чолі з авіаносцем USS Carl Vinson прибуде до Корейського півострова. Група, яка вийшла з Сінгапуру, прибула спочатку до північно-західного узбережжя Австралії, а вже звіди взяла курс на Південну Корею. Передислокація цієї авіаносної групи розглядається як демонстрація сили Вашингтоном на тлі активізації провокаційної політики Пхеньяна.

Останній проводить і надалі пуски балістичних ракет, попри критику міжнародної спільноти, та не збирається відмовлятися від розробки ядерної зброї, попри відповідну вимогу з боку Організації Об'єднаних Націй і накладені в зв'язку з цим міжнародні санкції. КНДР також погрожувала США ядерним ударом. Активізацію войовничої риторики Пхеньяна пов'язують зі святкуванням 85-ї річниці від дня заснування збройних сил, яку відзначали минулого тижня.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп схвально оцінив поведінку Китаю щодо пошуків рішення конфлікту. Зокрема він заявив, що сподівається на те, що Пекін буде чинити тиск на КНДР із метою змусити Пхеньян відмовитися від ядерної програми.