ua en ru

Віце-президент ЄП закликав владу України провести неупереджене розслідування побиття активістів Євромайдану

Віце-президент Європарламенту Джанні Піттелла (на фото) закликав владу України провести неупереджене розслідування побиття активістів Евромайдана, в тому числі журналістки Тетяни Чорновіл. Про це сьогодні він заявив на зустрічі з представниками опозиції у Києві, передає прес-служба "Батьківщини".

Віце-президент Європарламенту Джанні Піттелла (на фото) закликав владу України провести неупереджене розслідування побиття активістів Євромайдану, в тому числі журналістки Тетяни Чорновіл. Про це сьогодні він заявив на зустрічі з представниками опозиції у Києві, передає прес-служба "Батьківщини".

"Такі дії влади не відповідають демократичним і європейським цінностям. Я вражений тим, як українці захищають свій вибір. Ваше місце в Європі", - зазначив Піттелла.

Крім того, він висловив слова підтримки та солідарності з екс-прем'єром Юлією Тимошенко: "Юлія Тимошенко повинна бути негайно звільнена, а її політичні права відновлені, як того неодноразово вимагав Європейський парламент".

Також Піттелла зазначив, що підтримує ідею запровадження санкцій проти влади України, однак не уточнив, проти кого конкретно та в яких формах вони будуть виражені.

Нагадаємо, раніше лідер "Удару" Віталій Кличко закликав Європарламент ввести персональні санкції проти українських чиновників, які причетні до порушення прав людини.