ua en ru

Віце-прем'єр РФ погрожує владі Румунії після інциденту з літаком

Віце-прем'єр РФ погрожує владі Румунії після інциденту з літаком Фото: Дмитро Рогозін (kremlin.ru)

Рогозін пригрозив Румунії "відповіддю" у зв'язку з відмовою перетнути повітряний простір

Віце-прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Рогозін пригрозив владі Румунії "відповіддю" після відмови у перетинанні повітряного простору його літаком в ході польоту до Молдови. Про це йдеться в повідомленні Рогозіна у Twitter.

"Румунська влада піддала небезпеці життя пасажирів рейсового літака S7, жінок і дітей. Палива вистачило до Мінська. Чекайте відповіді, гади", - зазначив Рогозін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що румунська влада не пустила літак вице-прем'єра РФ в Молдову. Зазначимо, Рогозін прямував на переговори з президентом Молдови Ігорем Додоном. Враховуючи, що країна межує тільки з Румунією і Україною і не має виходу до Чорного моря, потрапити в Кишинів Рогозіну поки що не вдалося.

На сайті FlightRadar вказується, що літак з віце-прем'єром РФ вилетів з Москви в 11:53 за московським часом і повинен був приземлитися в Кишиневі о 16:30. З маршруту випливає, що літак облетів Україну, потім зробив коло на півночі Угорщини і попрямував до Мінська.

Також відзначимо, 17 березня 2014 року щодо Рогозіна були введені санкції, які передбачають заборону на в'їзд до США, Канади, країн ЄС, Швейцарії та Австралії.