ua en ru

Віце-прем'єр-міністр розповіла, як буде модернізована митниця України

Віце-прем'єр-міністр розповіла, як буде модернізована митниця України Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

В рамках Угоди з ЄС Україна повинна зробити три кроки по модернізації митниці

В рамках імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС Україна повинна виконати три ключові завдання для модернізації митниці. Про це журналістам розповів віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, вона розповіла про низку першочергових завдань, які стоять перед Україною.

"Топ завдання. По-перше, це зміна взаємодії між контрольними і митними органами з тими представниками зовнішньоекономічної діяльності, які працюють над експортом і імпортом продукції згідно з європейськими принципами. По-друге, ми повинні запустити нарешті механізм роботи Уповноваженого економічного оператора", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, законопроект щодо економічного оператора був вже в третій раз представлений у Верховну Раду.

"Над редакцією законопроекту працювали і депутати, і міністерство ДФС, і урядові офіси. Дуже сподіваємося, що є можливість його прийняти. Також є необхідність застосовувати на нашій митниці правила обміну інформацією з країнами Європейського союзу щодо митних товарів. Це велика система. Вона називається "Конвенція про спрощений митний режим". Тобто у нас є інструмент, який ми можемо втілювати. Для цього необхідно підготувати митницю інфраструктурно і документально", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Кабінету міністрів України запропонують провести моніторинг використання виділених Європейським союзом та іншими зарубіжними партнерами коштів за 26 років.