ua en ru

Віце-голова Бундестагу лобіює "Північний потік-2", - The Guardian

Віце-голова Бундестагу лобіює "Північний потік-2", - The Guardian Фото: Вольфганг Кубіцький (flickr.com fdp-bundestagsfraktion)

У листі компанії політика до аналітиків просувалися переваги "Північного потоку-2"

Віце-голова Бундестагу і претендент на пост міністра фінансів Німеччини Вольфганг Кубіцький лобіює проект нафтопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє The Guardian.

"Заступник голови Вільної демократичної партії Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Кубіцький лобіює проект газопроводу "Північний потік-2", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, через тиждень після виборів в парламент ФРН групі європейських аналітиків у сфері енергетики було направлено електронного листа, в якому активно просувалися переваги "Північного потоку-2" - трубопроводу в Балтійському морі між Виборгом в Росії і Грайфсвальдом в ФРН, який суперечить стратегічним інтересам ЄС в сфері енергобезпеки.

Так, даний лист було підписано юридичною компанією Kubicki & Schöler, в якій Вольфганг Кубіцький є партнером-засновником.

У свою чергу, в юркомпанії офіційно заперечують, що вони мають пряме відношення до будівництва "Північного потоку-2".

Відзначається, що німецькі політики в минулому виступали за переваги "Північного потоку-2", але до сих пір підтримка проекту в значній мірі була пов'язана з лівоцентристською соціал-демократичною партією, чий екс-лідер Герхард Шредер приєднався до акціонерів компанії Nord Stream і є менеджером Nord Stream 2 з 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Європейської ради Дональд Туск закликав країни Євросоюзу оперативно прийняти рішення за пропозицією Єврокомісії, щоб підвести трубопровід "Північний потік-2" під європейське регулювання.