ua en ru

Virgin Galactic успішно випробувала космічний корабель для туристичних польотів

Virgin Galactic успішно випробувала космічний корабель для туристичних польотів Фото: Virgin Galactic

Корабель SpaceShipTwo розробляється для суборбітальних туристичних польотів

Американська компанія Virgin Galactic провела випробування суборбітального корабля SpaceShipTwo моделі Unity у небі над пустелею Мохаве в штаті Каліфорнія, США. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Virgin Galactic провела в Каліфорнії випробування суборбітального корабля SpaceShipTwo моделі Unity. Пілоти мали однаково завантажену тестову картку, але з акцентом на доказ якості управління космічним кораблем, особливо на низьких швидкостях, з великою вагою на борту, ніж раніше, і з переміщенням центру ваги до задньої частини судна", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, подібний тест був досягнутий шляхом завантаження води у спеціально встановлений баластний танк в задній частині фюзеляжу космічного корабля.

"Це дозволило нам вивчити умови польоту, які ми відчуємо під час польотів на ракеті. Відкинувши водяний баласт на узвозі, ми також змогли підтвердити характеристики управління, коли центр ваги транспортного засобу рушив вперед", - додали в компанії.

Так, Unity виконала політ з безпечною і плавною посадкою в конфігурації з більш легкою вагою. Корабель SpaceShipTwo розробляється компанією Virgin Galactic для суборбітальних туристичних польотів зі швидкістю понад 100 кілометрів.

Цей корабель, представлений в лютому 2016 року, є черговою доробкою моделі Enterprise, яка в жовтні 2014 в ході тестового польоту розбився в небі над Мохаве. Причиною аварії назвали помилку пілота, у зв'язку з чим деякі функції управління Unity були автоматизовані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Американське національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) планує запустити в атмосферу Сонця зонд.