ua en ru

У Вінницькій області СБУ блокувала продаж важких наркотиків

У Вінницькій області СБУ блокувала продаж важких наркотиків Фото: затримання правопорушника (ssu.gov.ua)

Вартість виявлених наркотиків за цінами "чорного ринку" становить майже 80 тис. гривень

У Вінницькій області співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували незаконний збут наркотичних та психотропних речовин. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Двоє мешканців Хмільника замовляли наркотики через мережу Інтернет для перепродажу на території регіону. Вони отримували "товар" поштовими відправленнями з Одеси.

"Співробітники СБУ затримали обох зловмисників після одержання чергових "посилок" з майже ста дозами важкого наркотику - альфа-метилфентанілу. Вартість виявленого наркотичного засобу за цінами "чорного ринку" становить майже вісімдесят тисяч гривень", - повідомляють у СБУ.

Вилучену речовину направили на експертизу. Наразі триває досудове розслідування у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів,- караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років) та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк).

Нагадаємо, у двох харків'ян правоохоронці виявили 415 пакунків з наркотичним засобом "метадон", вартість якого за цінами "чорного" ринку складає близько 270 тисяч гривень.