ua en ru

У Вінницькій області через борги тепловиків мешканці можуть залишитися без опалення

У Вінницькій області через борги тепловиків мешканці можуть залишитися без опалення

Заборгованість найбільшого боржника становить 13 мільйонів гривень

З початку року підприємства теплокомуненерго Вінниччини накопичили перед ПАТ "Вінницягаз" заборгованість у розмірі 23 мільйони гривень за розподіл природного газу, що є одним з основних джерел надходження до газорозподільної компанії для забезпечення її виробничої діяльності, повідомляє прес-служба компанії.

У "Вінницягазі" зазначили, що якщо тепловики надалі будуть ігнорувати необхідність в повному обсязі розрахуватися із боргами, мешканці Вінниці у холодну пору можуть залишитися без тепла.

Станом на вересень заборгованість найбільшого боржника серед підприємств теплокомуненерго КП "Вінницяміськтеплоенерго" перед ПАТ "Вінницягаз" становить 13 мільйонів гривень, дочірнього підприємства "Теплокомуненерго МАЯК" ПАТ "Маяк" - 8 млн 200 тисяч гривень, Могилів-Подільського комунального підприємства "Теплоенергетик" - 1,5 млн грн. Таким чином, загальна сума боргу тепловиків перед "Вінницягаз" досягла майже 23 мільйонів гривень.

"Зважаючи на те, що теплопостачальні компанії відкрито порушують договірні умови із надання послуг розподілу газу ПАТ "Вінницягаз" зайняло чітку позицію. Зокрема – це повне погашення заборгованості тепловиків перед компанією до початку опалювального сезону. А зважаючи на суму заборгованості та стислі терміни для погашення, компанія не в змозі її реструктуризувтати", - розповідає голова правління ПАТ "Вінницягаз" Олександр Кривак.

Тим часом, через заборгованість теплопостачальних підприємств за послуги розподілу газу ПАТ "Вінницягаз" заявляє про нестачу коштів для підготовки газових мереж до опалювального сезону. Мова йде про проведення робіт із капітального ремонту та реконструкції газопроводів, а також забезпечення роботи аварійної служби "104".