ua en ru

"Вінницягаз" направила 11 млн гривень на модернізацію мереж

"Вінницягаз" направила 11 млн гривень на модернізацію мереж Фото: газопровід (kmu.gov.ua)

В 2017 році інвестпрограма "Вінницягаз" була профінансована на 44%

В 2017 році компанія направила на модернізацію газових мереж близько 11 млн гривень при потребі в понад 20 млн гривень. "Вінницягаз" відчуває постійний брак інвестиційних коштів через постійне зниження обсягів споживання газу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Минулого року близько 5,6 млн гривень було направлено на встановлення індивідуальних лічильників. Ще близько 5 млн гривень - на реконструкцію шафових регуляторних пунктів. У першому кварталі 2018 року "Вінницягаз" планує завершити фінансування заходів щодо модернізації газорозподільної мережі на суму близько 14 млн гривень.

"Згідно з інвестиційною програмою, торік ПАТ "Вінницягаз" спрямувало більше 43% інвестиційних коштів на реконструкцію і модернізацію мереж, а також на капітальний ремонт обладнання на газорегуляторних пунктах. Компанія направила на модернізацію майже 10 млн гривень. На капремонт, реконструкцію системи газопостачання необхідно щорічно інвестувати понад 20 млн гривень", – зазначив голова правління ПАТ "Вінницягаз" Олександр Кривак.

В 2017 році інвестпрограма "Вінницягаз" була профінансована на 44%. Зараз в експлуатації газорозподільної компанії 47 газорегуляторних пунктів і 91 шафовий регуляторний пункт газу зі строком експлуатації понад 40 років. Брак коштів на інвестиційну програму пов'язаний з тим, що тарифи операторів ГРМ прив'язані до обсягів розподілу газу. Споживання ж газу в Вінницькій області знижується впродовж останніх п’яти років.