ua en ru

VimpelСom змінить NYSE на NASDAQ

Наглядова рада VimpelCom Ltd. схвалила переведення лістингу американських депозитарних розписок (ADR) компанії з Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) на NASDAQ Global Select Market. Про це йдеться в повідомленні компанії VimpelCom.

Очікуєтьтся, що його ADR почнуть торгуватися на NASDAQ Global Select Market 10 вересня 2013 р. При цьому тікер компанії збережеться - "VIP".

Планується, що позачергові загальні збори акціонерів VimpelCom внесуть в основному технічні зміни до статуту компанії у зв'язку зі зміною біржі 25 вересня 2013 р. Дата закриття реєстру - 19 серпня 2013 р.

VimpelCom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" і українського ЗАТ "Київстар".

В даний час основними власниками VimpelCom є російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп"), якій належить 47,9% голосуючих прав, і норвезька Telenor з 43% голосуючих прав.

Компанії групи VimpelCom надають послуги зв'язку в Росії і на Україні, в Італії, Казахстані, Узбекистані, Таджикистані, Вірменії, Грузії, Киргизії, Камбоджі, Лаосі, Алжирі, Бангладеш, Пакистані, Бурунді, Зімбабве, Центрально-Африканській Республіці і Канаді під брендами Beeline , Kyivstar, djuice, Wind, Infostrada, Mobilink, Leo, banglalink, Telecel і Djezzy.