ua en ru

Вілкул закликав Гройсмана "не покривати" в. о. голови МОЗ Супрун

Вілкул закликав Гройсмана "не покривати" в. о. голови МОЗ Супрун Фото: Олександр Вілкул (opposition.org.ua)

У відповідь Гройсман в черговий раз згадав "попередню владу", яка вже четвертий рік заважає працювати уряду

Депутат Верховної Ради України, співголова фракції "Опозиційний блок" (ОБ) в парламенті Олександр Вілкул під час "дня запитань до уряду" закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповісти на питання, скільки ще буде перебувати на своїй посаді виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка довела свою непрофесійність Про це повідомляє прес-служба ОБ, передають Українські Новини.

"У нашій країні проходить соціальний експеримент під назвою "медична реформа". Я інформую вас, що сьогодні ми подаємо в Конституційний суд подання на скасування цієї антилюдської реформи. Хочу задати питання: скільки ще в статусі "в. о." головуватиме в Міністерстві охорони здоров'я Уляна Супрун, яка вже довела свою непрофесійність, і за правління якої українці платять своїм життям і життям своїх дітей? Скільки вона ще буде працювати? Хочу підкреслити, що поки Ви покриваєте її частину відповідальності за смерть українців лежить і на Вас", - заявив Вілкул.

У відповідь Гройсман в черговий раз згадав "попередню владу", яка вже четвертий рік заважає працювати уряду. Крім того, він фактично став на захист Супрун. "Що стосується Уляни Супрун, то з нею визначиться коаліція, я внесу її кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я у зал", - сказав прем'єр-міністр.

Відзначимо, що 8 лютого в Мукачево (Закарпатська область) від кору померла 4-річна дитина. Вранці 9 лютого Вілкул зажадав негайного звіту Уляни Супрун в парламенті, а депутатський корпус закликав дати оцінку її діяльності. Пізніше народний депутат прокоментував відповідь Гройсмана і відзначив той факт, що прем'єр-міністр фактично покриває Супрун.

"Своєю відповіддю прем'єр підтвердив, що повністю підтримує політику Супрун в якості міністра охорони здоров'я. Це означає, що він повністю розділяє відповідальність і за результати її "роботи". Ми будемо продовжувати роботу щодо скасування цієї антилюдської медреформи. Це точно станеться після найближчих виборів. Найближчим часом ми зробимо все, щоб зупинити плани уряду через Конституційний суд", - резюмував він.