ua en ru

Віктор Янукович домовився з Ху Цзіньтао про візит до КНР

У Сеулі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з головою Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао. Янукович та Ху Цзіньтао домовилися про візит Президента України до КНР, який має відбутися найближчим часом - його точні терміни будуть визначені дипломатичними каналами. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Сторони також обговорили шляхи подальшої активізації торговельно-економічних та фінансових відносин України та Китаю. Йшлося також про хід виконання домовленостей, досягнутих за результатами візитів на найвищому рівні, які відбулися до України та Китаю.

Зустріч Президента України та голови КНР відбулася перед початком першого пленарного засідання саміту з питань ядерної безпеки.

Перед початком засідання Янукович також поспілкувався з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим, Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайтє, Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, Президентом Соціалістичної Республіки В'єтнам Чионг Тан Шангом.

Нагадаємо, раніше в українському МЗС заявили, що Китай дуже зацікавлений в інвестиціях до України, тому Україна шукатиме нові джерела інвестицій в Китаї.