ua en ru

Віктор Балога: ми маємо справу з класичною мафіозною структурою, яка захопила владу

Після публікації в німецькій газеті суспільство отримало підтвердження того, що президент Петро Порошенко каже неправду про те, що він більше не займається бізнесом, а підтвердженням цьому служить і свіжий рейтинг журналу Forbes. Про це заявив голова партії "Єдиний Центр", народний депутат Віктор Балога.

На його думку, стало фактом, що "глава держави не хоче платити податки в бюджет своєї держави, яка проливає кров, де живуть найбідніші в Європі пенсіонери, діти-сироти та матері-одиначки". Крім того, заявив Віктор Балога, глава держави "водить дружбу з бандитами, які мають по декілька паспортів і теж не платять податки".


Віктор Балога зазначив, що після появи "Панамських документів" всі ці факти зі статусу припущень і звинувачень перейшли в категорію фактів.

"І це наштовхує на думки, що президент прийшов будувати не європейську модель держави, а бананову республіку. Що він буде грабувати бюджет під виглядом боротьби з корупцією. Що в конфлікті на Сході він, як Верховний Головнокомандувач, вирішує власні питання, а не відстоює інтереси України", - зазначив політик.

За його словами, друзі президента і бізнес-партнери керують силовим блоком держави, набивають "тушками" коаліцію, а будь-які звинувачення в корупції списуються на гібридну війну.

"По-моєму, ми маємо справу з класичною мафіозною структурою, яка захопила державну владу. І її діяльність повинна стати предметом серйозних розслідувань. Можливо, не тільки в Україні. А якщо за це ніхто не понесе покарання, то на цій державі можна буде поставити жирний хрест", - переконаний Віктор Балога.