ua en ru

"Відродження" вимагає звіту міністра економіки у парламенті

Україна прожила 2015 рік в умовах відсутності ефективної економічної, податкової та бюджетної стратегії і наслідки такої бездіяльності уряду наразі очевидні - обвал економіки та девальвація національної валюти. Про це під час погоджувальної ради у парламенті заявив співголова фракції "Партія "Відродження" Віктор Бондар.

"Минулий рік Україна пройшла зону "економічної турбулентності" виключно завдяки запасу терпіння у людей та ресурсам з часів Радянського Союзу. У 2015-му уряд набрав кредитів на 500 млрд гривень, а відповіді на питання, куди вони пішли, як їх витратили, на які проекти - немає! Не зрозуміло, якою буде кредитна політика у 2016-му. Скільки уряд планує залучити кредитів, на які проекти, чи це буде проїдання коштів, чи це буде реальна підтримка виробництва та інфраструктурних проектів?!", - заявив Віктор Бондар.

Відтак, фракція "Партія "Відродження" вимагає заслуховування у парламенті міністра економіки зі звітом щодо економічної політики, яке здійснюватиме його відомство у 2016 році, заявив нардеп.

"Ми також хочемо почути від міністра відповіді на питання, якою буде економічна політика у 2016 році, як вирішуватимуться валютні питання, проблеми імпортерів та експортерів, яка буде економічна підтримка промисловості в Україні, податкова та бюджетна політика? Минулого року ми прийняли держбюджет, в якому перекинули фінансування освіти та культури на місцеві бюджети, але яким чином вони це все фінансуватимуть? За півроку місцеві органи влади просто провалять ці завдання. Хіба це економічна політика?", - заявив Віктор Бондар.

Народний депутат нагадав, що ще у листопаді 2015 року фракція "Партія "Відродження" зареєструвала у парламенті проект постанови про звільнення міністра економіки і торгівлі України. Відтак наразі депутати наполягатимуть на терміновому виклику міністра у парламенті і кадрових рішеннях за результатами його звіту.