ua en ru

Під виглядом спрощення судочинства влада придумала "комунальних вишибал", - "Наш край"

Під виглядом спрощення судочинства влада придумала "комунальних вишибал", - "Наш край" Фото: Сергій Кальцев

На думку Кальцева, влада під виглядом реформування судочинства розширює повноваження колекторів

Прийняті в першому читанні Верховною радою законопроекти про розширення повноважень колекторів повинні бути вилучені з реформи судочинства. Про це заявив співголова "Нашого краю" Сергій Кальцев, повідомляє прес-служба партії.

На його думку, влада під виглядом реформування і спрощення судочинства розширює повноваження колекторів.

"Зміни до кодексів спрощують стягнення боргів з пересічних українців, які живуть на межі виживання, і сприяють появі комунальних колекторів. Ці норми відкривають нові можливості для зловживань з боку постачальників послуг і колекторів, які будуть збирати їх борги", – зазначив Кальцев.

Він упевнений, що влада намагається запровадити автоматизований арешт коштів і банківських рахунків за борги і відкрити банківську таємницю.

"Цим, перш за все, будуть зловживати кредитори і постачальники комунальних послуг. Так, суддя за заявою особи зможе прийняти судовий наказ про стягнення боргу і додати дані боржника в систему автоматизованого арешту коштів і рахунків. Разом з тим, боржник може отримати інформацію тільки з допомогою судового інтернет-порталу, що порушує його права", – вважає Кальцев.

Він підкреслив, що "Наш край" вимагає не приймати які б то не було "колекторні" зміни в законодавство.

"В умовах завищених тарифів і постійного зростання цін, що перевищують підвищення доходів, не можна дозволити влады вичавити з українців останнэ", – резюмував Кальцев.

Як відомо, минулого тижня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону України №6232 "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України та інші законодавчі акти".

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції Господарський, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України, внесення змін у Кримінальний процесуальний кодекс України і понад 25 інших законодавчих актів.