ua en ru

ВГСУ відхилив касацію "Газпрому" щодо виплати штрафу та пені на суму 172 млрд гривень

ВГСУ відхилив касацію "Газпрому" щодо виплати штрафу та пені на суму 172 млрд гривень Фото: ВГСУ відхилив касацію "Газпрому"

Касація була відхилена під час сьогоднішнього засідання

Вищий господарський суд України відхилив касацію ПАТ "Газпром" щодо рішення про стягнення з компанії штрафу та пені на суму 172 млрд гривень. Про це РБК-Україна повідомили у відділі зв'язків зі ЗМІ Вищого господарського суду.

"Так, відхилив. Сьогодні було засідання", - сказали в інформаційній довідці суду.

Відомо, що в січні 2016 року Антимонопольний комітет України оштрафував "Газпром" на 85 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами.

Повідомляється, що Київський апеляційний господарський суд в черговий раз 22 лютого залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд гривень через пеню за його несплату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України направив до Державної виконавчої служби заяву про примусове стягнення з російського "Газпрому" 172 млрд гривень штрафних санкцій і пені.