ua en ru

ВГС остаточно зобов'язав банк "Надра" виплатити 228 млн грн на користь ДІУ

Вищий господарський суд України підтвердив рішення Господарського суду р. Києва про стягнення з банку "Надра" на користь Державної іпотечної установи (ДІУ) 228,14 млн грн відсотків за кредитним договором. Про це повідомляє прес-служба ДІУ.

Відповідне рішення суд виніс 12 березня 2015 року.

Нагадаємо, 1 серпня 2014 р. прокуратура р. Києва на користь ДІУ звернулася з позовом до столичного Господарського суду, яким прийнято рішення, що зобов'язує відповідача - ПАТ КБ "Надра" сплатити ДІУ встановлені кредитним договором відсотки. Відповідне рішення було оскаржено представниками банку.

Відзначимо, що "Надра" - найбільший неплатоспроможний банк за весь час кризи.

За класифікацією НБУ на 1 січня 2015 р. банк "Надра" займає 10 місце і належить до першої групи банків (найбільші). Загальні активи "Надра" на 1 січня 2015 р. склали майже 35,9 млрд грн, а загальні зобов'язання - 32,5 млрд грн. Статутний капітал банку на звітну дату склав 3,4 млрд грн. 89,97% статутного капіталу банку належить Centragas Holding GmbH, що належить бізнесменові Дмитру Фірташу. За підсумками 2014 р. банк "Надра" отримав чистий збиток понад 1 млрд грн.