ua en ru

Компанія Mabofi, яка входить в Group DF, остаточно зареєстрована єдиним акціонером Emfesz

Угорський реєстраційний суд своїм рішенням від 11 лютого 2013 р. зареєстрував компанію Mabofi єдиним акціонером компанії Emfesz Ltd, повідомляє прес-служба Group DF.

Судове рішення ухвалено слідом за рішенням Верховного суду Угорщини, який у минулому році підтвердив, що колишній директор компанії Emfesz Іштван Гоці не мав належних повноважень для продажу в квітні 2009 р. швейцарської компанії Росгаз 100% акцій Emfesz, що належать компанії Mabofi. Гоці мав намір продати Emfesz компанії Росгаз в травні 2009 року за 1 дол. Структура власності Росгаза залишається невідомою по сьогоднішній день. "В результаті цієї шахрайської операції, Emfesz, у минулому - найбільший в Угорщині незалежний дистриб'ютор газу, втратила свої газові ліцензії і зараз знаходиться на межі банкрутства", - йдеться в повідомленні Group DF.

Коментуючи рішення суду, член ради групи Group DF Роберт Шетлер-Джонс сказав: "Ми задоволені тим, що після тривалих судових позовів, право власності Group DF відносно Emfesz відновлено. Ми зробимо всі необхідні кроки для відновлення активів цієї компанії, яка раніше була великим угорським газовим трейдером і дистриб'ютором, і будемо ініціювати кримінальне переслідування осіб, задіяних у цій схемі".

Group DF - міжнародна диверсифікована група компаній, що здійснює свою діяльність в ряді країн Європи і Азії. Основними напрямками діяльності групи є азотний, титановий, газовий і банківський бізнес. Інші сфери діяльності групи в даний час включають агробізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість. Засновником холдингу Group DF є Дмитро Фірташ.

Читайте також: Group DF перемогла в конкурсі з приватизації 49% ЗТМК з ціною 110 млн дол