ua en ru

На в'їзді в Київ з'явилися комплекси для контролю за вагою вантажівок

На в'їзді в Київ з'явилися комплекси для контролю за вагою вантажівок Фото: вантажівка (УНІАН)

В Україні на сьогодні працюють 78 таких комплексів

У Києві з'явилися мобільні комплекси, призначені для зважування вантажівок на пунктах пропуску в'їзду та виїзду в столицю. Про це повідомляє "112 Україна".

"Це розсувні ваги. Фура має пройти двома колесами, зважитися, після чого інформація потрапляє на портативний комп'ютер, розташований у терезів", - йдеться в повідомленні.

За словами голови Держслужби з питань безпеки на транспорті Михайла Ноняка, такі мобільні лабораторії працюють по всій Україні.

"зокрема, в київському управлінні таких 3 комплексу, вони працюють на тих місцях, де є відповідні майданчики. Місцева влада буде збільшувати кількість майданчиків, щоб вони могли мобільно рухатися і більш ефективно виявляти порушників", - зазначив Ноняк.

При цьому він підкреслив, що штрафи за порушення габаритно-вагового контролю залежать від декількох факторів.

"Вони (штрафи, - ред.) можуть коливатися від декількох євро до 45 тис. євро. Це сама штрафна санкція, яку ми зафіксували у минулому році. Ми працюємо спільно з поліцією, але для того, щоб не об'їжджали, менше уникали габаритно-вагового контролю, потрібно мати більшу кількість майданчиків. Загальна маса вантажу і автомобіля не повинна перевищувати 40 тонн", - підсумував Ноняк.

Зазначимо, що в Україні на сьогодні працюють 78 мобільних комплексів для визначення ваги вантажівок.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві обмежено рух на Московському мосту.