ua en ru

В'їзд в Україну заборонено для понад 1,7 тис. громадян Росії, - РНБО

В'їзд в Україну заборонено для понад 1,7 тис. громадян Росії, - РНБО Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

Незабаром Україна розширить санкції проти фіз- та юросіб РФ та інших країн

На територію України в даний момент заборонено в'їзд більше 1700 громадянам Росії, при цьому в'їзд на територію України з території РФ введено винятково за закордонними паспортами. Про це повідомили у прес-службі Ради національної безпеки і оборони України.

"2 вересня 2015 р. Радою національної безпеки і оборони України підтримано позицію Кабінету міністрів України та СБУ щодо розширення санкцій проти фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та інших країн. Це рішення найближчим часом буде введено в дію указом Президента України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в РНБО, правоохоронні органи України з перших днів агресії Росії проти України розпочали низку кримінальних проваджень проти чиновників РФ.

"Санкції або обмежувальні заходи стосовно громадян і юридичних осіб РФ почали вводитися в Україні, починаючи з березня 2014 року. Насамперед, рішенням РНБО Україна припинила будь-яке військово-технічне співробітництво, а також співробітництво у військовій сфері та сфері безпеки з РФ. Кабінетом міністрів України, Міністерством оборони, СБУ та розвідувальними органами України денонсовані угоди з відповідними структурами РФ і припинено співпрацю в цих сферах. Зокрема, наша країна припинила обслуговування ракетних комплексів, що є важливою складовою ракетних військ стратегічного призначення РФ, які вироблялися на підприємстві "Південмаш". Припинено військовий транзит і транзит товарів подвійного призначення як по території, так і повітряним простором України. Майже в 4 рази зменшився товарообіг між нашими країнами щодо 2013 року", - сказано в заяві РНБО.

Як повідомлялося, напередодні секретар РНБО Олександр Турчинов назвав Україну бастіоном, що перешкодив планам Володимира Путіна.