ua en ru

ВЕТЕК закрила угоду з придбання Херсонського нафтоперевалочного комплексу

Група компаній "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК) завершила оформлення угоди з придбання ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз", що володіє Херсонським нафтоперевалочним комплексом. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Херсонський нафтоперевальний комплекс включає в себе нафтогавань і нафтобазу.

Нафтогавань являє собою комплекс з резервуарів під нафту і нафтопродукти, насосних станцій, очисних споруд і причалів. В даний час нафтогавань має 7 робочих резервуарів під світлі нафтопродукти, є автоналивна естакада. Два морських причалу дозволяють приймати судна вантажопідйомністю до 10 тис. т. Швидкість зливу/наливу нафтопродуктів в суду - 450-500 куб.м. в годину.

На нафтобазі є дві односторонніх залізничних естакади для одночасного зливу/наливу світлих нафтопродуктів, резервуарний парк для світлих нафтопродуктів, автоналивная естакада потужністю по наливу 2х500 т нафтопродуктів в робочий день.

"Придбання даного активу стало черговим кроком у процесі трансформації ГК СЄПЕК у вертикально-інтегровану компанію. Придбання херсонського нафтоперевалочного комплексу дозволить нам задовольнити зростаючі потреби в перевалці світлих продуктів і їх реалізації", - прокоментував голова наглядової ради ГК СЄПЕК Сергій Курченко.