ua en ru

Версія, що Boeing збили системою "Бук" є найбільш достовірною, - прокурор Нідерландів

Версія, що Boeing збили системою "Бук" є найбільш достовірною, - прокурор Нідерландів Фото: Фред Вестербеке

Вестербеке сподівається до кінця року з'ясувати, що стало причиною трагедії

Версія, що Boeing 777 над Донбасом збили системою "Бук" є найбільш достовірною, однак розглядаються й інші сценарії. Про це в інтерв'ю BBC заявив прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який очолює розслідування.

"Це не єдина правдоподібна версія (про те, що Boeing збив "Бук" - ред.), але це найбільш достовірна версія нашого розслідування. При цьому ми як і раніше розглядаємо й інші сценарії. Один з них це те, що ракета "Бук" була запущена з іншого району, іншого місця. Також ми вивчаємо технічну спроможність версії, що літак міг бути збитий ракетою класу "повітря-повітря". Це необхідно для того, щоб при проведенні судових слухань ми могли показати, що інші версії неспроможні", - заявив Вестербеке.

Прокурор також сказав, що розслідування ще не дійшла до етапу, коли з'являються певні підозрювані. "Звичайно, є коло людей, які нас цікавлять, але нинішній етап розслідування поки не дозволяє вказувати на конкретних підозрюваних", - зазначив він.

"Я дуже сподіваюся, що до кінця року ми досягнемо достатніх результатів, щоб розповісти про те, що стало причиною трагедії і, можливо, нам вдасться вказати на тих, хто несе за це відповідальність", - додав Вестербеке.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт вважає, що проросійські бойовики збили малайзійський Boeing 777 на Донбасі навмисно.