ua en ru

Імовірність терористичної атаки у Великобританії залишається вельми високою

Імовірність терористичної атаки у Великобританії залишається вельми високою Фото: Тереза ​​Мей

Рівень терористичної загрози у Великобританії залишається "істотним"

Імовірність терористичної атаки у Великобританії залишається вельми високою. Про це 15 листопада після закінчення засідання антикризового урядового комітету COBRA заявила міністр внутрішніх справ Сполученого Королівства Тереза ​​Мей, передає ТАСС.

Як повідомляється, на засіданні антикризового урядового комітету COBRA обговорювалися заходи щодо зміцнення національної безпеки країни на тлі терактів в Парижі.

"Рівень терористичної загрози у Великобританії залишається "істотним", який означає, що ймовірність терористичної атаки продовжує залишатися досить високою. Люди повинні бути пильними", - зазначила вона.

Як повідомляється, глава силового відомства дала зрозуміти, що британська влада не підвищуватимуть цей рівень з нинішньоъ передостанньої категорії до найвищого - "критичного".

Як повідомляється, глава МВС також заявила про майбутнє посилення контролю безпеки при в'їзді в країну.

Відзначається, що керівник внутрішньополітичного відомства також повторила вже зроблені раніше твердження про можливість залучення збройних сил країни до роботи із забезпечення безпеки, а також про те, що Лондон "стоїть плечем до плеча" з Парижем в намірі здолати тероризм.

"Люди побачать, що перевірка безпеки на кордонах буде посилена", - повідомила Мей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мей допустила, що, при необхідності, до роботи із забезпечення безпеки у Великобританії, можуть бути притягнуті і збройні сили.